Informatie over uw ballonvaart

Zelf meevaren? Bestel nu je ballonvaart!

Passagiersvaarten

Al sinds de oudheid dromen mensen van vliegen. Zo vrij als een vogel zweven door het luchtruim. De zwaartekracht overwinnen en enkel de stilte als gezelschap. Bij Yves Lannoy Ballooning kan ook u deze droom waarmaken. Of het nu gaat om een spetterend personeelsfeest, een huwelijksaanzoek, een origineel relatiegeschenk, een hoofdprijs, of een cadeaubon, Bij Yves Lannoy Ballooning bent u steeds aan het juiste adres. Kom aan boord en laat ons samen genieten!

Veilig avontuur 

Yves Lannoy is full time professioneel actief als ballonvaarder/piloot met ondertussen ruim 25 jaar ervaring. Wij varen met de luchtballonnen van o.a. RTV Kempen/Mechelen, Radio Nostalgie, Vanhout, Minerva fietsen, Re/Max, Ramenhuis maar ook de allerjongsten brengen we graag in de wolken met o.a. de Plopsa ballon en Dimitri, onze speciale vorm ballon.

De vele jaren ervaring staan garant voor een perfecte organisatie waarbij vooral de veiligheid absoluut hoog in het vaandel wordt gedragen. Wij varen met Kubicek luchtballonnen, gemaakt uit een bijzonder sterke polyester stof, verstevigd dankzij een speciale coating. Kubicek is op heden één van de belangrijkste fabrikanten wereldwijd. Deze ballonnen worden uiteraard periodiek gekeurd, zoals wettelijk voorgeschreven en staan onder streng toezicht via een CAO/werkplaats en het directoriaat generaal luchtvaart.


Weer

Geen ballon kiest bij Yves Lannoy Ballooning het luchtruim zonder een laatste persoonlijke weercheck bij de luchtvaart meteorologische dienst van Skyes te Zaventem. Op basis van deze laatste gegevens neemt de ballonvaarder al dan niet de beslissing om op te stijgen. Helaas betekend dit dat het minste risico op te veel wind, buien of onweer er toe kan leiden dat de vaarten moeten worden geannuleerd. Deze factoren zijn immers absoluut bepalend om de veiligheid bij opstijgen en landen te kunnen waarborgen. De zware eindverantwoordelijkheid hiervoor ligt steeds bij de piloot van dienst en zijn beslissing is dan ook onbetwistbaar. Leuk is dit niet, maar uw veiligheid komt op de eerste plaats. In onderling overleg wordt dan uiteraard gelijk een nieuwe datum ingepland zodat we samen op een veilig moment terug de lucht in kunnen.

Vliegmomenten

Uiteraard is de zomer bij de meeste mensen favoriet om een ballonvaart te maken. Echter ook in de winter kan er worden gevaren en hiernaast zijn méér en méér de tussen seizoenen voor-en najaar stabieler te noemen. Jammer genoeg kunnen we hier met ons Vlaams gematigd klimaat ook geen lijn in trekken.

De vaarten vinden steeds plaats bij vanaf twee uur voor zonsondergang indien ’s avonds en tot twee uur na zonsopkomst indien ’s ochtends gepland. Dit omwille van de stabiele weersomstandigheden op deze momenten van de dag. Ballonnen kunnen immers NIET varen bij thermische omstandigheden. Wij hebben dan ook tegenovergestelde belangen aan bvb. zweefvliegtuigen die deze fenomenen net wel benutten om in te stijgen.


Dankzij alle strikte voorzorgsmaatregelen van Yves Lannoy Ballooning kan u zich volledig overgeven aan het onbezorgde genieten. Geniet van de eindeloze vergezichten, hoger vliegen dan de vogels en zweven boven het verstilde landschap, sporadisch doorbroken door een blaffende hond.


De te verwachten vaarttijd is steeds minimaal één uur. De tijd om terug te arriveren op de vertrekplaats varieert tussen de 3.5 en 4 uur na gecommuniceerde verzameltijd voor het vertrek.


Terug naar vertrek

Bij een ballonvaart met Yves Lannoy Ballooning werd aan alles gedacht. De goed getrainde piloot staat permanent in contact met de volgauto, die dan ook zoveel mogelijk in de buurt van de ballon blijft gedurende de vaart. Zodra de ballon is geland en gezamenlijk werd ingepakt, eindigen we nog in schoonheid met een receptie en een origineel certificaat als blijvend aandenken aan uw ballonvaart. Meestal zijn familie of vrienden graag te gast om het volledige gebeuren vanop de grond mee te volgen. Uiteraard zorgen onze grondcrew hier voor de gepaste begeleiding. Ook zijn deze mensen van harte welkom om mee de receptie en het afronden van de beleving bij te wonen. Indien u zelf absoluut niet in de mogelijkheid bent terug op de plaats van vertrek te geraken, zal ons team u ook hierin begeleiden.

Hoogtevrees

U hoeft zich nergens druk in te maken. Een ballonvaart is met recht een zorgeloos avontuur. Dit geldt tevens voor mensen met hoogtevrees. Omwille van het feit dat men nooit in contact is met de grond, een ballon is net als een vliegtuig of helikopter, los van de grond en dus ontbreekt een referentie kan men geen last hebben van hoogtevrees. Twijfel dan ook niet langer, waag het avontuur en geniet met ons mee!

Spannend

Het avontuur van een ballonvaart schuilt vooral in het ongewisse en onvoorspelbare. Wij drijven mee op de wind en vanwege de onvoorspelbaarheid van zowel snelheid als richting valt de landingsplaats nooit helemaal te voorspellen. Dit maakt ook voor de piloot, nog elke vaart tot een spannende uitdaging.

Kledij 


Sportieve vrijetijdskledij en stevig schoeisel zijn het meeste geschikt voor een avontuur met de ballon. Te hoge schoenen of naaldhakken raden we absoluut af. Bij voorkeur ook geen nylon of synthetische kledij. Lange mouwen en broekspijpen zijn wel aan te raden ter bescherming tegen eventuele insecten of ongedierte dat bij mooi weer of bvb bij een landing in lang gras, nooit ver weg is. Maak u geen zorgen over de temperatuur aan boord. Wij drijven mee aan de snelheid van de wind (dus geen afkoeling) en hebben een eigen warmtebron bij in combinatie met (meestal) zonnige condities, zorgen deze factoren voor een aangename gevoelstemperatuur aan boord van de ballon. Enkel voor na de landing kan het aangewezen zijn eventueel een extra trui of kledingstuk bij te hebben.

Après Ballooning

Na ons uurtje genieten van de ballonvaart gaan we uitkijken naar een landingsplaats. Nadat we terug veilig met beide voeten op de grond staan, is het tijd om uw ballondoop af te ronden met een vaartcertificaat als blijvend aandenken vergezeld van een glaasje bubbels tijdens een gezellige drink als afsluiter van uw unieke beleving.

Reservatie  

Een ballonvaart is echt een avontuur voor iedereen. Elke volwassene in goede gezondheid kan zeker meevaren. Bij kinderen of oudere, soms iets fragielere personen is overleg op voorhand wenselijk. Wij beschikken zelfs over verschillende manden met deur voor minder mobiele personen of zelfs rolstoelgebruikers. Zwangere dames zullen jammer genoeg steeds even moeten wachten tot na de bevalling. Over de af te leggen afstanden, richting, zichtwaarden kan omwille van de weersafhankelijkheid geen garantie gegeven worden. Wij doen echter steeds ons uiterste best zo maximaal mogelijk in de regio van de klanten te blijven rekening houdend met alle mogelijke beperkingen. Voor privé vaarten kunnen we bij u of in uw buurt opstijgen op één van onze vaste locaties of op uw locatie mits praktisch mogelijk.

Na reservatie van een datum dient u ons telefonisch te contacteren rond 15u , de dag van onze afspraak. In functie van de weersomstandigheden zal op dat ogenblik een exacte locatie en tijdstip worden afgesproken. Indien wij vanwege de weersomstandigheden, een veilig vertrek en/of landing niet kunnen garanderen, zal op dat ogenblik een nieuwe afspraak worden gemaakt.