Over ons

Meer dan 30 jaar ervaring in passagiersvaarten

We bezorgen onze passagiers al 30 jaar lang keer op keer een unieke ervaring

Leer meer

Professionele en particuliere klanten


Naast de passagiers vaarten verzorgen we ook bedrijfsuitjes of opereren we ballons in naam van enkele nationale en internationale partners.

Ontdek meer

Begin jaren negentig van vorige eeuw op 22-jarige leeftijd kreeg Yves Lannoy de smaak te pakken van het ballonvaren.
Nadat hij in het antiquariaat van zijn vader werd ondergedompeld in massa’s documentatiemateriaal werd hij, net zoals velen, besmet met de luchtvaartmicrobe. In het bijzonder de passie voor het ballonvaren, de oudste en initiële vorm van wat later de moderne luchtvaart zou worden. Enkele jaren later behaalde Yves zijn pilotenlicentie bij instructeur Patrick Libert en examinator Francois Schaut, beide pioniers in ballonvarend België.

Ondertussen had Yves reeds zijn eigen ballon en team waarbij we voor BBL, de huidige ING-bank, ballonvaarten organiseerden met hun genodigden. Gedurende een 8-tal jaren waren we actief voor deze klant en het was dan ook in deze periode dat Yves zijn echtgenote Annemie Huysmans, aan boord van de ballon, mocht leren kennen.

Na al die jaren evolueerde het bedrijf tot een belangrijke speler binnen de ballonvaartsector in België en de ons omringende landen. Zaakvoerder Yves Lannoy verzamelde reeds meer dan 2000 vaarten in binnen- en buitenland, zowel als piloot maar ook als instructeur. Yves Lannoy is huidig voorzitter van de Koninklijke Belgische ballonvaart federatie en in deze hoedanigheid tevens zetelend in de board van de European Balloon federation.

Referenties zijn ondertussen uitgebreid waarbij we de volgende graag citeren: Free-Time DHZ, Passe-partout, Primagaz, Het Nieuwblad, De Vesten, Plopsa, Vanhout, radio Nostalgie, RTV, Tempo-Team, Minerva fietsen, Volvo Van Houdt, Stories TV, Handelsgids.be etc…

Kortom Yves Lannoy mag prat gaan op een mooie geschiedenis. Sinds 2008 investeerden we tevens in een bedrijfslocatie/gebouw te Meerhout waardoor we helemaal klaar staan om ook in de toekomst onze klanten verder te voorzien van een vooraanstaande service en naadloze opvolging.  Want alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten!